Quiz.

1.Which zodiac sign has the bull as its symbol?

Answer:Taurus.

2.Name the only other animal, apart from humans,

whose evidence is admissible in a court.

Answer:Bloodhound.

3.Of which sea, sometimes called a lake too, are Baku.

Astrakhan and Guryevthe chief ports?

Answer:Caspian Sea.

4.In Chemistry, which law states ”the volume of a gas

at constant pressure is proportional to its absolute temperature”?

Answer:Charles Law.

5.An American, lesser known as a painter but more for

inventing a system of communication, was born on April 27

in 1791. Name him.

Answer:Samuel Morse.

6.Name Pope John Paul II’s best selling book on meditation.

Answer:”Crossing the threshold of hope.”

7.Expand the computer language acronym Algol.

Answer:Algorithmic Language.

8.Which international airport do the letters CCU identify?

Answer:Calcutta.

9. One sometimes refers to her/his institution of  learning

as Alma Mater.What does it mean?

Answer:”Foster Mother.”

10.Which is the heaviest seabird?

Answer:Emperor Penguin.

11.In which city did Anne Frank write her famous diary?

Answer:Amsterdam.

12.Hippophobia is the fear of—?

Answer:Horses.

13.Who ordered Hercules to perform the 12 Labours?

Answer: Eurystheus.

14.What colour supposedly has the effect of counter-acting

physical fatigue?

Answer:Red.15.In ”The Fellowship of the Ring,” how many

Rings of Power did the Elves hold?

Answer:Three (”Three Rings for the Elven Kings under the sky”)

Source:The Hindu(April 27,2002)

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s